کفش دیابتی

کفش و کفی دیابتی :

در مواردی که قند خون به طور مناسب کنترل نشود باعث بوجود آمدن فشار و آسیب به عصب و رگ های خونی پا میشود. به همین دلیل افراد دیابتی در معرض بروز مشکلات زیادی در پاهای خود می­باشند.

 

 

مشکلاتی که در پای افراد دیابتی رخ می­دهد :

مشکلاتی که برای افراد بر اثر بیماری نوروپاتی (التهاب چندین عصب محیطی) دیابت بوجود می آید بسیار زیاد است. ما در این مقاله به مشکلاتی که برای پای افراد دیابتی پیش می آید اشاره می کنیم.

 

درصورتی که به پای افراد دیابتی اهمیت داده نشود باعث به وجود آمدن عفونت قارچی ، قانقاریا و زخم در نوک انگشت شست شده که دلیل اصلی آن برخورد با انتهای کفش نامناسب است.

 

 

مهم ترین مشکلی که ممکن است برای افراد دیابتی بوجود بیاید ایجاد زخم در پای آنهاست. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بهترین راه برای جلوگیری از به وجود آمدن زخم های پای افراد دیابتی استفاده از کفی، کفش و جوراب مناسب است. استفاده از این کفش و کفی ها باعث میشود که به پا فشار وارد نشود در نتیجه زخمی ایجاد نمیشود.

آیا افراد دیابتی که دارای زخم در پای خود هستند میتوانند از کفشهای دیابتی استفاده کنند؟ در جواب این سوال باید بگوییم بله….

کفش و کفی های دیابتی به دو منظور تجویز می شوند. در درجه اول جهت پیشگیری از ایجاد زخم و در درجه دوم جهت کمک به درمان زخم ازطریق  (off loading) یا همان برداشتن فشار از محل زخم ایجاد شده.

 

نکات مهم برای انتخاب کفی و کفش مناسب :

 

  • به دنبال کفش و کفی هائی باشید که انگشتان پا تحت فشار نباشد، کفشی را انتخاب کنید که فضای کافی برای حرکت انگشتان پا داشته باشد، این کفش و کفی ها باعث می­شود که انگشتان پا روی هم قرار نگیرند و به هم فشار وارد نکنند و در نتیجه از ایجاد پینه، تاول و زخم جلوگیری میشود.
  • کفش افراد دیابتی حتما باید جلو بسته باشد تا از برخود انگشتان به اجسام جلوگیری کند و از طرفی به گونه ای طراحی شده باشد که پوشیدن آن برای بیمار راحت باشد.

نکته بسیار مهمی که باید در نظر بگیرید این است که کفشی که انتخاب میکنید علاوه بر این که باید به راحتی پوشیده شود نباید به راحتی و            بهنگام راه رفتن از پای بیمار خارج شود.

  • همچنین کفش باید فضای کافی برای جا گذاری کفی استاندارد مخصوص افراد دیابتی را داشته باشد.

 

 

 

. از پوشیدن کفش پاشنه بلند به شدت خودداری کنید. زیرا این مدل کفش ها باعث افزایش فشار به سینه پا شده در نتیجه باعث به وجود آمدن زخم می­شود.

 

 

. از کفش هایی که چرمی و دارای قاب محافظ انگشتان پا هستند استفاده کنید. زیرا کفش های روباز پا را در معرض آسیب منجمله بریدگی و سنگ ریزه ها قرار می دهد.

 

. بهتر است در پایان روز کفش مورد نیاز را خرید کنیم زیرا در پایان روز پاها متورم هستند.

. هیچ وقت پا برهنه راه نروید حتی در خانه بهتر است که از صندل های مناسب استفاده کنید.

 

کلینیک ارتوپدی فنی  هیوا با ساخت و طراحی مناسب کفش و کفی برای افراد دیابتی آماده دریافت سفارشات شما عزیزان می­باشد لطفا برای کسب اطلاعات و مشاوره لازم با مشاورین ما در ارتباط باشید.

 

 

پاسخ به چند سوال مهم:

چرا بیماران دیابتی همیشه باید از کفش استفاده کنند؟

استفاده از کفش و جوراب مناسب بخصوص برای بیماران دیابتی اهمیت دارد، زیرا خطر تاول، ایجاد پینه دردناک کاهش یافته و بطور کلی از پاها محافظت می‌ کند.

 

آیا افراد دیابتی باید هنگام خواب جوراب بپوشند؟

اگر پاها در طول شب سرد می‌ شود، جوراب بهتر است از جوراب استفاده کنند.

 

چرا افراد مبتلا به دیابت نمیتوانند در محیط بیرون از خانه از صندل استفاده کنند؟

بندها و نوارهای روی کفش صندل ممکن است روی بخشی از پا فشار وارد کرده و زخم و تاول ایجاد کند. همچنین خطر برخورد اجسام به پا و ایجاد زخم وجود دارد.

 

آیا تمام مدت باید کفش بپوشیم؟

هنگامی که کفش‌ های شما کاملاً متناسب پا است، همیشه آنها را بپوشید. از  راه رفتن با پای برهنه حتی در اطراف خانه پرهیز کنید. برخی از بیماران به دلیل بی حسی پاها، ممکن است با تکه‌ ای شیشه آسیب دیده و آن را احساس نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *