انواع کفی های ارتوپدی در درمان صافی کف پا

برای اشاره به یکی از رایج ترین دفورمیتی های اسکلتی عضلانی در قسمت کف پا، می‌توان به صافی کف پا اشاره کرد. در سمت داخل یک پای نرمال قوسی وجود دارد که نشانه ی سلامت پا از لحاظ ارتوپدی می‌باشد.

به طور معمول این قوس تا سنین 4 تا 5 سالگی امکان تشکیل شدن را دارد. اما اگر تا سن 5 سالگی قوس کف پاها تشکیل نشود احتمال ایجاد آن در سالهای بعدی نیز بسیار کم است.
در صورت تشکیل نشدن یا از بین رفتن این قوس در سمت داخل پا، فرد مبتلا به صافی کف می‌باشد و برای پیشگیری از بروز عوارض احتمالی این عارضه در سال های آتی، فرد باید از کفش، صندل و کفی های ارتوپدی که تاییدیه لازم از یک کارشناس ارتوپدی فنی را دارد استفاده کند.

ساییدگی و بدشکل شدن سمت داخل کفش ها، انحراف پاشنه به خارج، انحراف مچ پا، زانوی ضربدری و درد زانو، مچ پا و ستون فقرات از مهمترین عوارضی که ممکن است یک فرد با صافی کف پای درمان نشده با آن مواجه شود.

 

کفی های ارتوپدی که بدین منظور مورد تجویز و استفاده قرار می‌گیرند را می‌توان در چهار دسته اصلی دسته بندی کرد.

1-کفی PU
2-کفی چرمی
3-کفی CNC
4-کفی UCBL

 

کفی PU:

کفی های PU بر اساس یک سری قالب از پیش تعیین شده، طراحی و ساخته می‌شوند. این کفی ها نسبتا از جنس پلاستیک نرم و انعطاف پذیر هستند.

 

کفی چرمی:

این مدل از کفی ها هم به مانند کفی های PU از روی قالب های آماده ساخته می‌شود با این تفاوت که امکان تغییرات و اصلاحات بیشتری را پس از ساخت در بر دارد.

 

کفی CNC:

در مراکز ارتوپدی فنی، پس از اسکن دقیق کف پای یک فرد مبتلا به صافی کف پا یک جفت کفی ارتوپدی مخصوص، توسط دستگاه کامپیوتری CNC طراحی و ساخته می‌شود که شبیه ترین کفی ساخته شده مطابق با پای بیمار است.

 

کفی UCBL:

در بعضی موارد که شدت صافی کف پا زیاد باشد پزشک ارتوپد این نوع از کفی ها را تجویز می کند.

در پایان لازم به ذکر است کفی‌هایی که در داروخانه ها و فروشگاه های تجهیزات پزشکی عرضه می‌گردد در دسته کفی های راحتی و نرم دسته بندی می‌شوند. این کفی ها صرفا برای راحتی است نه درمان. اما در سمت مقابل کفی های ارتوپدی که درچهار دسته فوق دسته بندی می‌شوند اثر درمانی دارند و برای جلوگیری از عوارض صافی کف پا تجویز می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *